5 tips voor het afsluiten van de beste autoverzekering


Een autoverzekering afsluiten is iets wat iedereen moet doen welke met een auto de weg op wil gaan. Het is dan ook zo dat de autoverzekering is terug te vinden op de lijst met in Nederland (en bij uitbreiding eigenlijk heel Europa) verplichte verzekeringen. Het is evenwel zo dat een autoverzekering afsluiten in de praktijk op verschillende manieren kan gebeuren. Voor veel mensen die een autoverzekering willen afsluiten is het niet meteen duidelijk op welke manier men dit nu precies moet doen. Kiest men bijvoorbeeld voor de standaard WA-verzekering of kiest men toch voor een meer uitgebreide verzekering zoals een beperkt of volledig casco verzekering? In ieder geval, door rekening te houden met de vijf tips op deze pagina kiest u in de praktijk altijd voor het afsluiten van de beste autoverzekering.

             1.) Denk in functie van uw auto en uw rijgedrag

De eerste tip voor het vinden van de beste autoverzekering is meteen een zeer belangrijke. Het is namelijk zo dat u er in de praktijk altijd goed aan doet om uw autoverzekering te kiezen in functie van niet alleen uw auto, maar ook uw rijgedrag. Dit omwille van verschillende redenen. Een auto die u bijvoorbeeld nieuw en voor een stevig prijskaartje heeft aangekocht kan bijvoorbeeld best worden verzekerd door middel van een beperkte of volledig casco-verzekering. Dit geldt niet in het minst voor de situatie waarin u ervoor heeft gekozen om een autolening af te sluiten. Gaat u het voertuig in kwestie leasen? In dat geval is het doorgaans verplicht om er een all risk autoverzekering voor af te sluiten.

 

Bovenstaande situatie is niet de enige waarin een all risk autoverzekering geprefereerd kan worden boven bijvoorbeeld een standaard WA-verzekering. Wat namelijk ook te denken van de situatie waarin u veelvuldig gebruik maakt van uw auto? Des te meer kilometers u op jaarbasis aflegt, des te groter het risico uiteraard wordt op een ongeval. Door het afsluiten van een volledig casco of een all risk autoverzekering kunt u er op rekenen dat u altijd op de meest optimale wijze bent verzekert. Dit alles maakt in ieder geval duidelijk, hou bij het afsluiten van een autoverzekering altijd zowel rekening met het soort voertuig waarover u beschikt als met uw rijgedrag. Alleen zo maakt u uiteindelijk de beste keuze.

             2.) Hou rekening met het budget dat u voorhanden heeft

De voor u best mogelijke autoverzekering is uiteraard ook altijd degene die het best aansluit op het budget dat u voorhanden heeft. Het spreekt voor zich dat de kosten van de verschillende autoverzekeringen op de markt aanzienlijk kunnen verschillen. Voor een WA-verzekering geldt bijvoorbeeld een vrij laag prijskaartje terwijl de verzekeringspremie voor een all risk autoverzekering behoorlijk duur kan uitvallen. Voordat u een bepaalde autoverzekering af gaat sluiten is het dan ook altijd een must om voor uzelf uit te maken welk budget u daarvoor kunt voorzien. Alleen op die manier voorkomt u immers financiële verrassingen.

 

Tip! Is het voor u vrij lastig om meteen de premie voor uw nieuwe autoverzekering voor een volledig jaar te betalen? Dat kan het de moeite waard zijn om te overwegen om deze premie op te splitsen en over een langere termijn te betalen. Het merendeel van de verzekeraars bieden deze mogelijkheid aan, aan hun verzekeringnemers. Let wel, het is best mogelijk dat de keuze voor bijvoorbeeld een maandelijkse premie extra kosten met zich meebrengt. Het is dan ook altijd van belang om op dit vlak even grondig de geldende voorwaarden voor uw nieuwe autoverzekering door te nemen.

             3.) Zorg voor een zo beperkt mogelijk schadeverleden

U moet er rekening mee houden dat er bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering ook altijd rekening wordt gehouden met het schadeverleden waarover u beschikt. In het bijzonder wanneer het voor u belangrijk is om de kosten van uw nieuwe autoverzekering zo laag mogelijk te houden is een zo beperkt mogelijk schadeverleden van cruciaal belang. In het bijzonder wanneer u reeds op jonge leeftijd betrokken bent geraakt bij één of meerdere ongevallen met verwijtbare schade kan dat het prijskaartje van uw autoverzekering behoorlijk de lucht in stuwen. Ook dit is dus zeker en vast iets om bij stil te blijven staan.

             4.) Hou rekening met eventuele bonussen die u kunt ontvangen

Veel mensen staan er in de praktijk niet bij stil, maar er zijn op de markt verschillende autoverzekeringen terug te vinden waarbij er gebruik wordt gemaakt van een bepaalde bonus. Dit betekent concreet dat u na bijvoorbeeld een schadevrij jaar een stukje van de betaalde premie terug kunt krijgen. Dat is natuurlijk ongelofelijk interessant. Let wel, dit geldt zeker niet voor elk type autoverzekering die op de markt is terug te vinden. Er zijn ook heel wat verzekeraars die uitsluitend een dergelijke verzekering met bonus aanbieden aan bedrijven. Voordat u een autoverzekering afsluit is het uiteraard wel meer dan de moeite waard om hier rekening mee te houden. Het blijft immers toch een extra interessant financieel voordeel waar u aanspraak op kunt maken.

 

Het kunnen ontvangen van een bepaalde bonus of terugbetaling bij het afsluiten van een autoverzekering is natuurlijk ongelofelijk interessant. Deze bonus of terugbetaling gebeurt doorgaans aan het einde van het jaar of aan het begin van het daarop volgende jaar. Op deze manier beschikt u meteen over enkele financiële middelen om uw verzekeringspremie voor de komende periode te betalen. Hoe dan ook, heeft u de mogelijkheid, dan is kiezen voor een autoverzekering met bonus of terugbetaling uiteraard meer dan de moeite waard.

             5.) Vergelijk de verschillende autoverzekeringen op de markt

Tot slot staat de beste autoverzekering voor veel mensen nog altijd gelijk aan de voordeligste autoverzekering. Geldt dat ook voor u? Dan is het altijd een goed idee om even een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende autoverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. Vergelijk wat dit betreft niet alleen de verschillende soorten autoverzekeringen, maar vergelijk ook zeker de kosten bij meerdere verzekeraars. Alleen op deze manier zult u op het einde van de rit met absolute zekerheid kiezen voor niet alleen de best passende autoverzekering voor uw situatie, maar ook meteen voor de meest voordelige!

 

Voor de beste autoverzekering kijkt u vandaag nog op Diks.nl.