5 unieke tips voor fietsen in de zomer!De top-5 unieke tips voor fietsen in de zomer!

Fietsen in de zomer: de verborgen gevaren

Het is weer zover, de zomer is officieel weer begonnen! Maar wat ook weer van start is gegaan, is het gloednieuwe fietsseizoen. Ook deze zomer kan jij genieten van alle prachtige fietsroutes door heel Nederland met de daarbij behorende afstapmomenten. Een gezellig restaurantje onderweg of een stop bij een ijssalon, het kan allemaal. Maar achter fietsen in dit jaargetijde schuilen ook een aantal gevaren. Ook jij kan namelijk zeer gemakkelijk verbranden of uitdrogen in de felle zon.

Welke tips kunnen wij aan jou meegeven?

Niemand wil tijdens het fietsen natuurlijk verbranden of oververhit raken. Wij vroegen ons af: wat zijn de beste tips die we aan jou kunnen meegeven voor het fietsen in de zomer? Met behulp van een huisarts hebben wij vijf unieke tips voor je samengesteld.

1. Geen petje af tijdens de route!

Tijdens het fietsen van de route is het van groot belang om het hoofd koel te houden. Een pet (of helm) biedt hierbij de nodige bescherming en voorkomt symtpomen als duizeligheid bij oververhitting. Heb je de fietsroute tijdens warm weer voltooid? Dat is natuurlijk wel ‘petje af’!

2. Neem een spons mee

Ja, je leest het goed: neem een spons mee in je rug- of fietstas. Dit is in combinatie met (veel) water de perfecte manier om fris en koel te blijven. Deze spons kan je de hele route opnieuw nat maken, waardoor je geen last krijgt van de hitte. Dus kortom, neem een spons en veel water mee en geniet van je fietstocht!

Hét product om tijdens het fietsen niet te verbranden

3. Kies de juiste zonnebrand

Het meenemen van goede zonnebrand tijdens de fietsroute is zeer belangrijk. Wist jij dat 1 op de 5 zonnebrandsprays niet de beloofde bescherming biedt die zij garanderen? Dit was het resultaat na een uitgebreid onderzoek van de Consumentenbond. Er is gekeken naar de bescherming tegen uv A- en uv B-stralen, het gebruiksgemak en het etiket. Hieruit is de Kruidvat Solait SPF30 Sun Spray tot beste koop verkozen.

4. Eet voldoende voor en na het fietsen

Een belangrijke factor tijdens het fietsen is natuurlijk om voldoende te drinken. Maar onderschat het gevaar van te weinig (goede) voeding zeker niet. Het is belangrijk om voor en na het fietsen voldoende vitaminen binnen te krijgen. Zorg ook voor de juiste verhouding koolhydraten, vetten en eiwitten.

5. Neem een pauze onderweg

Tijdens warm weer is het belangrijk om onderweg voldoende rust te nemen. Hoe warmer het lichaam is, hoe sneller je toe bent aan rust en verkoeling. Kies daarom onderweg een gezellige plek uit in de schaduw en kom onder het genot van een hapje en drankje weer helemaal tot rust.

Na deze tips ben je er helemaal klaar voor: ga op pad met de fiets en ontdek via de unieke fietsroutes het prachtige en afwisselende Nederland!

Fietsen in de zomer toch te zwaar? Kijk dan eens bij Used E-bikes voor een goedkoop alternatief