Altijd al willen weten? Is de Skimmia Japonica giftig?

De Skimmia Japonica is een sierplant afkomstig uit Oost Aziƫ. Van september tot en met maart heeft de plant mooie rode bloem trossen, in april en mei zijn de bloemen van de Skimmia Japonica wit. De mannelijke versie van de plant krijgt alleen bloemen en geen bessen, in tegenstelling tot de vrouwelijke versie die kleurrijke bessen krijgt.

Giftigheid van de Skimmia Japonica

Alle delen van de Skimmia Japonica ruiken heerlijk, zelfs de bladeren wanneer je deze kneust. Hierdoor zou je kunnen denken dat de besjes eetbaar zijn, maar dat is absoluut niet het geval. Alle delen van de Skimmia Japonica zijn erg giftig. Wanneer je te veel van de gifstof binnenkrijgt kun je zelfs een hartaanval krijgen en zwangere vrouwen kunnen een miskraam krijgen.

Skimmia Japonica

Sommige kinderen eten dingen als blaadjes om hun wereld te ontdekken en natuurlijk is het voor jonge kinderen nog aantrekkelijker om de besjes (of eventueel andere delen van de plant) te proeven wanneer deze lekker ruiken. Het is dan ook aangeraden om geen Skimmia Japonica te planten wanneer jongen kinderen in de tuin komen. In het geval je de plant al wel in je tuin hebt, of bij iemand komt die de plant heeft, is het belangrijk je kinderen uit te leggen dat ze niet van de planten mogen eten als ze dit soms wel doen. Ook is het toezicht houden erg belangrijk. Je kunt eventueel een hekje of iets dergelijks plaatsen waardoor kinderen niet bij de giftige Skimmia Japonica kunnen.

De Skimmia Japonica is dus een ideale plant voor mensen die graag een mooie kleurrijke tuin hebben met planten die niet erg veel onderhoud nodig hebben. Echter moet je wel goed opletten, vooral met jonge kinderen, aangezien alle delen van de plant erg giftig zijn. Het eten van de Skimmia Japonica kan zelfs tot de dood leiden.

http://www.tuinplantenwinkel.nl/blogs/tuinplantenwinkel-blog/skimmia-japonica-magic-marlot-kopen