De green belt lean halen doe je zo


Ben je op zoek naar verdieping? Wil je meer weten dan je nu weet? Wil je anderen een stapje voor zijn? Leer je graag nieuwe dingen? Als het antwoord op die vragen ja is, moet je vooral verder lezen. Het is dan ontzettend belangrijk dat je uitdaging aan jezelf kunt bieden. Dat je, elke dag weer, het gevoel hebt gehad dat je iets nuttigs hebt gedaan. Als je dat gevoel kunt realiseren, ben je een heel eind met je geluk. Maar hoe doe je dat precies? Nou, op het gebied van bedrijfsvoering en ondernemen, doe je dat door een green belt lean te halen. Dit kan je misschien de uitdaging geven die je zoekt en je bovenal verder helpen met je carrière. Wij gaan je in deze blog vertellen hoe je je green belt lean haalt, maar eerst vertellen we je wat het is. 

Wat is green belt lean?

We gaan je zo vertellen wat de green belt is, maar laten we eerst maar eens beginnen met jou vertellen wat lean is. Lean is een methode binnen managementtechnieken om bedrijven en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Je leert kansen om processen te verbeteren, herkennen en benutten. Dit doe je door verschillende inzichten die je leert tijdens een cursus van lean. Je gaat om met verschillende modellen en methodes en dit zorgt ervoor dat je kunt ‘bewijzen’ wat je beweert: ‘Proces X kan beter op Y manier, dan is Z efficiënter’, om maar even een voorbeeld te noemen. Binnen lean heb je gradaties die aantonen in hoeverre jij de stof beheerst. De green belt lean toont aan dat je de stof dermate beheerst dat je zelfstandig van dag tot dag verbeteringen kan uitvoeren volgens de lean methode én dat je projectmatig kunt verbeteren. Dat is best een prestatie dus!

Lean green belt halen

Dan wil je de green belt in de lean halen. Maar hoe doe je dat? Nou, dat is gelukkig geen hogere wiskunde. Allereerst zul je moeten beseffen dat je zo kunt instromen. Je hoeft niet aan toelatingseisen te voldoen, je hoeft geen white belt van lean te halen; je mag meedoen. Maar hoe doe je dat dan? Nou, door je simpelweg in te schrijven voor een green belt lean cursus. Dit kies je uit bij een gerenommeerd instituut. Een bedrijf dat bekend staat om goede cursussen en dat voldoet aan alle eisen van lean. Het is als het goed is niet moeilijk om een dergelijk bedrijf te vinden, dat doe je gewoon met je beste vriend als het gaat om zoekopdrachten: Google! 

De nasleep

De nasleep van een green belt lean is minstens zo belangrijk als het halen ervan. Je mag nu op je LinkedIn profiel een certificaat van lean green belt zetten en dat is allemaal leuk en aardig, maar het is belangrijker dat je hiermee aan de slag gaat. Ga die verbeteringen doorvoeren, laat zien wat je kunt, ga projectmatig verbeteren en geef leiding; gebruik de kennis die je hebt opgedaan. Wie weet kun je na een tijdje wel een volgende stap nemen zoals een lean blackt belt!