De voordelen van noppenfolie


Steeds vaker zie je noppenfolie terug als vulling voor dozen. Het wordt ook wel luchtkussenfolie of bubbeltjesplastic genoemd. Het is een product dat gemaakt is om kwetsbare spullen te beschermen tijdens de verzending van een pakket. Het is een folie die doorzichtig is en is bestaat uit verschillende luchtkamers. Hiermee kun je op een hoogwaardige manier producten beschermen. Impact van buitenaf krijgt op die manier geen kans meer. Het wordt niet alleen veel toegepast bij het verzenden van producten. Vrijwel elk magazijn werkt met de folie om ook tijdens opslag producten te beschermen. Daarnaast heeft de folie nog veel meer verrassende toepassingsmogelijkheden.

Goed beschermde producten

Als je noppenfolie gebruikt dan weet je zeker dat je producten goed beschermd zijn tegen schokken van buitenaf. De producten die beschermd worden door de folie kunnen daarmee goed tegen een stootje en blijven vrij van beschadigingen. Je kunt de luchtkamers zien als hele efficiënte schokdempers. Het voorkomt dat producten gaan schuiven. Het is een stevig product dat niet snel kapot gaat. Als je gebruik maakt van de folie voor het verzenden van pakketten is een bijkomend voordeel dat de folie bijna niks weegt en dus geen extra verzendkosten oplevert. Verder is de folie waterafstotend zodat je producten niet door vocht beschadigd kunnen worden.

Noppenfolie isoleert

Als je noppenfolie gebruikt dan zijn je producten goed beschermd tegen stof en vuil. De folie is dik en stevig en heeft een isolerende werking. De individuele luchtkamers hebben een goede isolerende werking. Je kunt het niet alleen gebruiken als versteviging voor het verpakken van producten. Je kunt er ook prima een kruipruimte te isoleren of je dak. Zo kun je de folie gebruiken om te besparen op je gasrekening. Als je wilt kun je er zelfs je zwembad mee isoleren om te voorkomen dat de warmte verdampt. En heb je kwetsbare planten in de tuin staan? Als je ze inpakt met bubbeltjesfolie komen ze ongeschonden de winter door.

Loze ruimte vullen met folie

Met noppenfolie kun je heel eenvoudig de ruimte die over is in dozen vullen. Het voorkomt dat producten gaan schuiven in de doos en daardoor beschadigen. Je past de hoeveelheid folie precies aan de lege ruimte aan en dat maakt dat producten stabiel verpakt zijn. Daarnaast kun je breekbare producten van elkaar gescheiden door de folie ertussen te leggen. Zo krijg je ook geen krassen meer op producten die je verstuurt. Het voorkomt onnodige retouren door breuk in de doos.

Ga voor duurzaam met eco noppenfolie

Noppenfolie is goed te recyclen en dat alleen al maakt het een duurzaam product. Daarnaast kun je eco folie bestellen die op een duurzame manier gemaakt wordt. Daarmee draag je een steentje bij aan de duurzaamheid van je bedrijf. Dat is een hot item waar klanten steeds meer waarde aan hechten. Met een duurzame keuze laat je zien dat je een serieuze partner bent die oog heeft voor zijn omgeving. Want een betere wereld is de verantwoordelijkheid van iedereen. Met duurzame producten bouw je een duurzaam bedrijf en daarmee ben je klaar voor de toekomst.