Dit moet je weten over nearshoring


Heb jij al eens gekeken naar nearshoring? Deze manier van ontwikkelen kan jouw bedrijf namelijk tot grotere hoogtes brengen. Deze ontwikkeling kent enkele kenmerken die je niet tegenkomt bij de andere manieren van ontwikkelen. Het is daarom verstandig dat je hier goed naar gaat kijken. Je dient hier ook een goede professional voor in te schakelen. Een van de professionals die jou altijd kan helpen is Shoreteams. Maar wat komt er allemaal bij kijken en hoe zorg je ervoor dat het volledig bij jouw bedrijf past? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij. 

Nearshoring als kostenbesparende oplossing voor systemen 

Nearshoring is het inschakelen van een ontwikkelteam dat het dichtst bij het bedrijf in de buurt zit. Hierbij gaat het over de geografische ligging. Het ontwikkelteam zal hierbij kunnen helpen met het opschalen van het vermogen van ontwikkelingsteams en het goed onderhouden van alles wat er op jouw pad komt. Als je dit niet uitbesteedt, kan het jou hoge kosten geven en ook veel tijd gaan kosten. Het uitbesteden zal daarom op een groot aantal vlakken voordelen opleveren en nearshore kan er dan voor zorgen dat jouw systemen op de juiste manier werken. 

Nearshoring: eenvoudigere communicatie voor grote ontwikkelingen 

Bij nearshoring zal het team altijd in de buurt zijn, waardoor het ook veel populairder is geworden. Hier zijn een aantal redenen voor te bedenken. Zo heb je altijd een team tot jouw beschikking in dezelfde tijdzone, waardoor communicatie eenvoudiger verloopt en je ook meer vergaderingen in kunt plannen. Ook heb je niet te maken met culturele verschillen, waardoor misverstanden zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Zo kun je je volledig richten op de verdere ontwikkeling van het bedrijf, terwijl professionals achter de schermen bezig blijven om de processen en systemen te verbeteren. 

Misverstanden voorkomen door een directe communicatie 

Bij nearshoring hoef je niet alleen te kijken naar ontwikkelteams die in hetzelfde land te vinden zijn. Het inhuren van een buitenlands team zal namelijk meer kostenbesparingen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan Centraal- en Oost-Europa, waar de teams tegen relatief lage bedragen werken. Dit geeft jou veel financiĆ«le voordelen en je kunt ervan uitgaan dat je binnen enkele uren al bij het team aanwezig kunt zijn. Dit geeft jou ook de gelegenheid om met het team rond de tafel te zitten in plaats van alles online te bespreken. Eventuele miscommunicatie wordt hiermee altijd voorkomen op termijn. 

Goed geadviseerd aan de slag

Je kunt dankzij nearshoring altijd werkzaamheden uit handen geven waar jouw eigen team geen verstand van heeft. De kosten- en tijdbesparing die je hiermee krijgt, zal jouw bedrijf kunnen helpen om meer aandacht te krijgen voor andere processen die binnen de onderneming spelen. Als je nog niet zeker weet of deze ontwikkelteams bij jou passen, kun je altijd contact opnemen met de development teams. Deze zorgen er dan voor dat er geen onduidelijkheden meer zijn en je op basis van adviezen kunt starten met de werkzaamheden en het team aan de slag kan gaan met jouw project.