Een kerstpakket kopen: waar moet je op letten?


Je wilt je werknemers of klanten aan het einde van het jaar graag bedanken, maar hoe pak je dat aan? Een kerstpakket kopen is dan een goed idee. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten om van dit gebaar een succes te maken. Zo is het belangrijk dat je op tijd begint, dat het kerstpakket de juiste boodschap uitstraalt en dat de ontvangers er ook echt iets aan hebben. Daarom wijzen we je hier op enkele belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. 

1. Begin op tijd met een kerstpakket kopen

Wist je dat veel bedrijven al in de zomer een kerstpakket kopen? Je bent midden in de zomer vast nog niet in de kerststemming, maar het is wel een aanrader om dit al vroeg te regelen. De meeste ondernemers hebben het ontzettend druk voor de feestdagen. Het is dan lastig om tijd vrij te maken en je bezig te houden met een kerstpakket kopen. Bovendien heb je, als je er vroeg bij bent, nog alle keuze. Je wilt niet dat jouw favoriete kerstpakket uitverkocht is. Daarbij moet je rekening houden met de levertijd. Dat geldt zeker als je het kerstpakket wilt personaliseren. 

2. Stel van tevoren een budget vast

Bedenk voordat begint met een kerstpakket kopen voor hoeveel mensen je een geschenk nodig hebt en hoeveel ruimte je daarvoor hebt in je budget. Op die manier kun je gerichter zoeken en vind je sneller een geschikt kerstgeschenk. Let er bij een kerstpakket kopen ook op of de prijzen inclusief btw zijn en of er nog verzendkosten bij komen. En hoe zit het met de verpakking? Moet je die er nog apart bij bestellen of zit die bij de prijs inbegrepen? Als je bijvoorbeeld je eigen logo op het pakket wilt laten drukken, komen er mogelijk extra kosten bij. Zorg dat je weet wat je wilt uitgeven én wat de totaalprijs is van het kerstpakket dat je op het oog hebt. 

3. Welke boodschap wil je uitstralen?

Ook niet onbelangrijk bij een kerstpakket kopen, is de boodschap die je hiermee wilt meegeven aan je medewerkers of klanten. Denk na over wat het imago is van jouw bedrijf en of je dat bijvoorbeeld via een passend kerstgeschenk kunt benadrukken. Wil je bijvoorbeeld dat mensen jouw zaak zien als hip en trendy? Dan is een oubollig en traditioneel kerstpakket niet de beste keus. Of misschien wil je met jouw bedrijf bijdragen aan een duurzamere samenleving? Daar hoort uiteraard ook een duurzaam kerstpakket bij. 

4. Standaard kerstpakket kopen of zelf samenstellen?

Wil je snel een kerstpakket kopen voor je medewerkers, dan kun je gemakkelijk online standaard pakketten bestellen. Je wilt deze kerst niet met lege handen aankomen op de kerstborrel. Is het kopen van kerstpakketten een last minute klus geworden, dan is dit een goede oplossing. Wil je toch liever meer aandacht aan de inhoud besteden en bijvoorbeeld de pakketten afstemmen op jouw wensen of misschien wel op elke afzonderlijke medewerker? Dan is het ook mogelijk om de kerstpakketten zelf samen te stellen!