Het begrijpen van de (verborgen) handige trucs van Excel


Inleiding: Wat is Excel en hoe werkt het?

Excel is een krachtige spreadsheet-applicatie. Het bestaat al meer dan 30 jaar en biedt een intuïtieve interface en bekende commando’s zoals “kopiëren” en “plakken”.

Excel is een zeer krachtige applicatie die voor veel dingen kan worden gebruikt. Het spreadsheetformaat van Excel is de standaard voor veel bedrijven, zowel groot als klein. U kunt het gebruiken om budgetten bij te houden, projecten te plannen of zelfs om de financiële prognose van een bedrijf op te stellen.

De beste praktijken en trucs om het meeste uit de Spreadsheet-app te halen

De spreadsheet-app is een van de meest populaire en nuttige apps die een gebruiker kan hebben. Het heeft een verscheidenheid aan functies die een gebruiker kan gebruiken om zijn werk gemakkelijker te maken.

Enkele van de handigste functies in de app zijn sorteren, filteren en voorwaardelijke opmaak. Met de sorteeroptie kan de gebruiker zijn gegevens in oplopende of aflopende volgorde sorteren. Met de filteroptie kunnen ze specifieke datapunten uit hun dataset verwijderen, wat handig kan zijn wanneer ze specifieke informatie moeten bijhouden. Ten slotte kunnen gebruikers met voorwaardelijke opmaak cellen markeren op basis van bepaalde parameters, zoals getallen die groter of kleiner zijn dan andere.

Excel-productiviteitshacks voor een betere balans tussen werk en privé

Wanneer u Excel gebruikt voor tijdbeheer, is het belangrijk om een systeem te hebben waarmee u eenvoudig uw taken en prioriteiten kunt beheren.

Hier zijn enkele van de meest innovatieve productiviteitshacks waarmee u uw werklast onder controle kunt houden:

– Gebruik kleurcodering om deadlines en dringende taken te herkennen.

– Volg de voortgang met een ingebouwd Gantt-diagram.

– Voeg een terugkerende taak toe om elke maand, dag, week of uur met een enkele klik te herhalen.

– Schakel eenvoudig tussen projecten met tabbladen.

– Maak aangepaste formules voor het berekenen van gegevens in cellen.

Conclusie: Met een beetje kennis en moeite ben je binnen de kortste keren een Excel-professional!

Deze kennis kan je gemakkelijk opdoen in een training Excel bij Westhaghe! Zij nemen daarnaast ook alle administratie uit handen, dus ga bij interesse vooral naar de website!

www.westhaghe.com