Hoe je door het verhogen van je concentratie en je studiesnelheid de cijfers krijgt, die je wilt


De tijd dat je aan de universiteit studeert is vaak de beste periode van je leven, maar vertegenwoordigt ook enkele van de meest stressvolle tijden in je leven. Onderzoeken, examens en eindexamens dragen omdat je zo afhankelijk bent van je prestaties allemaal bij aan stress en angst. Het grootste gedeelte van je cijfer zal er namelijk van afhangen. Je eindcijfer is ervan afhankelijk en voor sommige studenten betekent slagen voor een toets, dat ze overgaan of nog erger dat ze weer een nieuw semester naar school moeten. Het doel van dit artikel is om van jou als student ten tijden van je examens een beter persoon te maken. Ik zal je een paar studietips voor time management geven en je een manier bieden om je studiesnelheid te verhogen.

De eerste stap is om jezelf te leren kennen en te weten wat betreft je college vaardigheden je sterke en zwakke punten zijn. Deze punten omvatten lezen, schrijven, luisteren en wiskunde. Ook studie- en werkgewoonten zoals organisatie, timemanagement, concentratie, luisteren en notities maken zijn belangrijk. Het kennen van je sterke en zwakke punten zal je helpen bij het ontwikkelen van een effectieve studiestrategie. Als je uitblinkt in wiskunde, maar bijvoorbeeld langzaam leest, weet je dat je meer tijd moet besteden aan lezen en minder tijd hoeft vrij te maken voor wiskunde. Weet ook wanneer je het beste functioneert en pas je studie op die momenten aan. Als je ‘s avonds goed functioneert, studeer dan ‘s avonds of omgekeerd, als je ‘s morgens of ‘s middags het beste functioneert, studeer dan in die tijd.

Een grote stap om succesvol te zijn, betekent dat je je tijd effectief gebruikt en het meeste uit elk uur dat je studeert haalt. Goede studenten studeren niet noodzakelijkerwijs meer dan minder goede studenten, maar studenten die het goed doen, zijn beter in concentratie dan studenten die hiermee worstelen. Evenzo zullen studenten die sneller studeren degenen zijn die het goed doen en succesvol zijn op school, in het leven of in het bedrijfsleven. Als je je concentratievermogen door externe afleiding te vermijden en je studiesnelheid te verbeteren verbetert, zul je meer succes ervaren bij het afleggen van examens. Stel je het gevoel eens voor dat je weet dat je er helemaal klaar voor bent als je voor een examen gaat zitten.

Hier is een tip voor als je studeert aan een universiteit en deze tip zal je helpen met timemanagement en om geweldige cijfers te behalen. Zodra je door afleiding van buitenaf te vermijden je concentratie hebt verhoogd, moet je je studiesnelheid verhogen. Stel je voor dat je het dubbele materiaal in de helft van de tijd kunt bestuderen.

Ik vond deze website SpeedStudyMethod.com [http://speedstudymethod.com/] en volgde de stappen in de cursus. Toen ik klaar was, bemerkte ik dat ik in de helft van de tijd dubbel zoveel materiaal kon doornemen. Mijn stressniveau daalde omdat doordat ik beter voorbereid was de testtijd gemakkelijker werd. Dit programma heeft me zo goed geholpen dat ik mijn bachelor in 3 en 1/2 jaar heb kunnen afronden en een 3.79 eindcijfer heb behaald in een Masters-niveau. Door deze tips te gebruiken en je studiesnelheid te verhogen, verbeter je, net zoals ik je prestaties tijdens examens.