Hoe maak ik data integratie makkelijker?


Als jij werkzaam bent binnen een bedrijf waar veel met data gewerkt wordt, dan heb je waarschijnlijk wel al eens of vaker gehoord van data integratie, bijvoorbeeld via GIS systeem Tensing. Het kan ook zo zijn dat je echt geen idee hebt wat de data integratie precies inhoudt, omdat jij werkzaam bent in een totaal andere sector. Het is altijd prettig om wel op de hoogte te zijn van wat data integratie precies inhoudt, omdat het ook bij jou van toepassing kan zijn.

Wat is data integratie met GIS systeem Tensing?

Om te weten of data integratie van toepassing kan zijn op jouw bedrijf, is het misschien een goed idee om eerst even op te frissen wat data integratie precies inhoudt. Data integratie houdt eigenlijk in dat je bepaalde gegevens over eenzelfde onderwerp die zich in een hele hoop verschillende bronnen bevingen samen gaat voegen, zodat je mensen een volledig en eenduidig beeld kan bieden. Je ziet dit proces heel veel terug in commerciële omgevingen als bijvoorbeeld twee bedrijven die op elkaar lijken hun databases gaan samenvoegen of als je bijvoorbeeld onderzoek doet en bepaalde uitkomsten van onderzoeken wilt samenvoegen. Je kan dit bijvoorbeeld doen met behulp van GIS systeem Tensing.

De voordelen van data integratie.

Je vraagt je nu misschien af waarom je aan de slag zou gaan met data integratie binnen jouw bedrijf. Er zitten een hele hoop voordelen aan data integratie, deze spreken misschien voor zich, maar zijn toch prettig om even te benoemen. Door het integreren van je data zorg je ervoor dat je bepaalde gegevens heel gemakkelijk kan terug vinden in je bestand, omdat je in plaats van in allerlei verschillende bestanden moet zoeken, maar in één bestand moet gaan zoeken. Als je meer wilt weten over alle voordelen van data integratie, dan kan je altijd even kijken bij Tensing.