Leren filmen, veel gratis informatie of filmboard.nl

Heb je altijd al de filmbranch willen leren kennen? Op de website filmboard.nl vindt je veel gratis informatie met betrekking tot audiovisuele media. Om het kort uit te leggen: er zijn vacatures, oproepen, advertenties en een blog.

film233

Een website voor amateurs of professionals?

filmboard.nl is gemaakt en gratis toegankelijk voor zowel amateurs als professionals. Iedereen met een account, die tevens ook gratis is, kan een advertentie, oproep of vacature plaatsen. Een professional is bijvoorbeeld op zoek naar een stagiaire of een ervaren editor, een amateur heeft misschien een idee voor een project en zoekt een ander gepassioneerd persoon om dit uit te werken. Professionals en amateurs of hobbyisten worden dus via deze community website samengebracht, en dit allemaal op een simpele en gratis manier.

Tutorials en tips

Als hobbyist of amateur wil je natuurlijk zoveel mogelijk leren over speciale technieken waardoor je video’s nog mooier worden, maar ook als professional kun je soms nog interessante dingen leren. Om iedereen de kans te bieden verschillende technieken enzovoort uit te proberen is er een blog op filmboard.nl. Hierop vindt je vele tips voor het gebruik van programma’s zoals After Effects en Premiere Pro, maar ook veel informatie over belichting, verschillende camera’s en nog veel meer. Er verschijnen regelmatig artikelen om je op de hoogte te houden en om je te inspireren tot het realiseren van nieuwe projecten.

Zoals eerder gezegd is filmboard.nl voor zowel professionals als amateurs, en daar wordt ook rekening mee gehouden tijdens het schrijven van de blog artikelen. Zo merk je dat sommige vooral voor een bepaalde doelgroep zijn geschreven, maar de meeste zijn interessant voor iedereen met een passie voor audiovisuele media. Alles is duidelijk geschreven en indien mogelijk geïllustreerd met foto’s en afbeeldingen zodat iedereen kan leren van deze blog.