Richtlijnen voor het kiezen van een VPN-serviceprovider


Een virtueel privénetwerk of VPN-service is de tool die tegenwoordig veel wordt gebruikt om de privacy van gebruikers tijdens het surfen op internet te beschermen. Ze kunnen dit doen door een soort gecodeerde tunnel te maken waar alle gegevens die u op internet indient, kunnen passeren. Omdat het is gecodeerd, is het onmogelijk voor mensen die de gegevens onderscheppen om deze te lezen en te begrijpen. Er zijn veel VPN-serviceproviders in de buurt, waardoor het moeilijk is om de beste te kiezen. Ik heb hieronder enkele van de criteria opgesomd waar u op moet letten bij het kiezen van de perfecte dienstverlener voor u. Neem ook eens een kijkje op VPN Scout.

Technische ondersteuning

Is het gemakkelijk om contact met hen op te nemen? Zijn ze 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar? Heeft het personeel kennis van technische zaken? Dit zijn slechts enkele van de vragen waarop u het antwoord zou moeten krijgen. Als u uw VPN-verbinding voor uw werk gebruikt, kunt u het zich niet veroorloven om uw VPN-verbinding voor lange tijd te verliezen.
Betrouwbaarheid. De volgende vragen moeten door u worden gesteld met betrekking tot de betrouwbaarheid van de service. Hoeveel gebruikers noemden de downtime van de provider? Wordt de VPN-verbinding vaak verbroken?
De snelheid van de VPN-verbinding. Houd net als bij je internetverbinding rekening met de snelheid van de VPN-verbinding. Niemand wil lang wachten voordat de webpagina wordt geopend.
Het VPN-accountconfiguratieproces. Omdat veel klanten niet bekend zijn met technische zaken, moet het opzetten van de VPN-verbinding eenvoudig en gemakkelijk zijn, en duurt het ongeveer 5 minuten.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een VPN

Zorg ervoor dat u VPN-protocollen verifieert, vooral als u zich zorgen maakt over gegevenscodering. OpenVPN en SSTP zijn de veiligste VPN-protocollen die er zijn. Beperkende firewalls blokkeren VPN-verbindingen, en als je dit hebt, dan is het gebruik van een SSL VPN-protocol nodig. Kijk of er een limiet is voor de bandbreedte van de VPN. U hebt een grote bandbreedtelimiet nodig als u dagelijks verbinding maakt met internet, video’s en films online downloadt of bekijkt. Zorg ervoor dat het maandelijkse bedrag van de VPN-verbinding betaalbaar is, of in ieder geval de service die het biedt waard is. Het prijsbereik van VPN-verbindingen varieert van  €5 tot €30 per maand. Voor het juiste advies en een verbinding die bij u past zou u eens een kijkje moeten nemen op vpnscout.nl hier vind u alles wat u moet weten.

De introductie van VPN in de internetwereld is zo’n zegen, vooral voor mensen die hun privacy zo waarderen. Grote bedrijven vertrouwen op VPN-serviceproviders om hun bedrijfsgegevens te beschermen, en dat zou u ook moeten doen. Een privénetwerk dat de mogelijkheid heeft om uw IP-adres te verbergen, toegang van onbevoegde personen te voorkomen, de privégegevens die u op uw computer opslaat, beveiligt , wat wilt u nog meer!