Smart Home – Bedien uw jaloezieën en gordijnen op afstand


Een slimme woning kan huiseigenaren talloze voordelen bieden, waaronder gemak, veiligheid, energie-efficiëntie en bewaking op afstand. Een Smart Home vereist in wezen het gebruik van een domotica-bedieningspaneel (de hub) dat verbinding maakt met uw Wi-Fi-thuis en waarmee u alle belangrijke hulpprogramma’s kunt bedienen met uw smartphone, tablet of pc met internetverbinding. Terwijl verlichting op afstand, huisbeveiliging en verwarmingsregeling enkele van de meest voorkomende toepassingen van domoticasystemen zijn, kunt u met een slimme woning ook uw jaloezieën, gordijnrails, zonneschermen, garageluiken en luifels bedienen.

Door de hub met uw draadloze thuisnetwerk te verbinden en de smartphone-app te installeren, kunt u meer doen dan alleen op afstand jaloezieën en gordijnen bedienen. Je kunt ze instellen op timers of ze programmeren om te openen / sluiten als reactie op fotosensoren en windsensoren. Het toevoegen van uw gemotoriseerde gordijnen, jaloezieën, luifels en garageluiken aan uw smartphone-gestuurde domoticasysteem kan de volgende voordelen bieden voor huiseigenaren:


Smartphone controls voor aanpassing van jaloezieën


Met de smartphone-app geïnstalleerd, hoeft u niet langer handmatig naar de jaloezieën en gordijnen te reiken wanneer u ze wilt sluiten of openen. U haalt gewoon uw smartphone tevoorschijn en bedient met één druk op de knop al uw raamgordijnen vanuit uw luie stoel.


Smart Home – Bedien uw jaloezieën en gordijnen op afstand


Met een smart home kunt u meerdere gemotoriseerde zonweringen in een groep toevoegen voor een gestroomlijnde bediening. Dus wanneer u het huis verlaat, gebruikt u gewoon de optie voor groepscontrole en sluit u alle jaloezieën, gordijnrails en luifels met uw smartphone. Dit betekent dat u niet langer handmatig elk venster hoeft te controleren en te bereiken.


Zet uw jaloezieën en gordijnen op timers


Met domotica kunt u plannen dat uw jaloezieën en gordijnen overdag op vooraf ingestelde tijden worden geopend en gesloten. Dit simuleert de bezettingsgraad thuis ook al ben je weg, wat vooral handig is als je op vakantie bent.

Bedien de garagedeur vanuit uw auto


Wanneer uw gemotoriseerde garagedeuren zijn geïntegreerd in het domoticasysteem, kunt u uw luiken openen zonder aan het einde van een vermoeiende dag uit uw auto te hoeven stappen. U kunt dit doen door uw smartphone-app te gebruiken zonder het comfort van uw auto te verlaten.

Bespaar energie en energiekosten

Met behulp van de smartphone-app kunnen de geautomatiseerde jaloezieën en gordijnen samen met de lichtsensoren worden ingesteld. Dit betekent dat de jaloezieën en zonneschermen automatisch kunnen worden neergelaten tijdens extreem zonlicht, waardoor het interieur van het huis koel blijft en uw meubels in de zomer worden beschermd tegen schade door de zon. Hierdoor kunt u besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd energie besparen.

Pas jaloezieën aan, afhankelijk van het weer

Als je windsensoren hebt geïnstalleerd, kun je je zonneschermen en jaloezieën laten sluiten afhankelijk van de windsnelheid. Dus bij harde wind hoef je niet handmatig naar je jaloezieën en gordijnen te grijpen om ze allemaal te sluiten. De jaloezieën reageren automatisch op dergelijke omstandigheden.

Een belangrijk element van een slimme woning, geautomatiseerde jaloezieën en gordijnen creëren een aangename woonomgeving, zorgen voor energiebesparing, verlagen de energierekening en bieden het gemak van draadloze bediening met uw smartphone.

 

Aanrader

Bent u nog steeds gedesinteresseerd in slimme gordijnen wilt u deze mogelijk zelf gaan aanschaffen? Kijk dan een op de site van Slide