Tips voor een chatbot


In 2016 bedroeg de waarde van de chatbotmarkt $703 miljoen. Volgens Ubisend is ongeveer 57% van de Britse klanten bekend met de chatbot. In dit artikel gaan we enkele redenen bekijken waarom u vandaag een chatbot op uw website moet installeren. Lees verder om meer te weten te komen.

  1. Geen wachttijd

Als de video op uw website meer dan 10 seconden nodig heeft om af te spelen, verliest u mogelijk de helft van de kijkers aan uw concurrent. Hetzelfde geldt ook voor uw websitebezoekers. Stelt u zich eens voor dat u de helft van uw potentiële klanten verliest omdat u niet op tijd op hun vragen reageerde. Met een chatbot kunt u de meeste vragen van uw klanten zonder vertraging beantwoorden.

  1. Persoonlijke ervaring

Personalisatie kan u helpen uw prospects om te zetten in klanten. Met conversatie contactbots kunt u uw klanten het gevoel geven dat ze communiceren met een echt persoon, niet met een machine. Bovendien bieden ze direct de gewenste informatie of diensten aan. Voor uw online winkel voor de detailhandel functioneert de chatbot als een verkoper die klanten kan helpen de vereiste informatie te vinden over wat u aanbiedt.

  1. Beter klantenserviceniveau

Gepersonaliseerde chatbots aangedreven door NLP kunnen de natuurlijke taal op verschillende niveaus verwerken, zoals discours, semantiek en syntaxis. Zo krijgt de chatbot een dieper inzicht in de menselijke psychologie om de bezoekers met de juiste service en informatie te kunnen beantwoorden. De informatie wordt onmiddellijk verstrekt, ongeacht het aantal vragenstellers.

  1. Verbeterde gebruikersbetrokkenheid

Voor het ontwikkelen van de juiste UX moeten designers en developers onder extreme druk staan. Aangezien er geen limiet is aan de verwachting van de klant, is het verbeteren van de UX een reis die nergens kan eindigen. En chatbot is slechts een belangrijke mijlpaal in de reis. Als ze goed zijn ontworpen, kunnen chatbots een bedrijf helpen om zijn klanten blij te maken.

  1. Een breder publiek targeten

Social media platforms zoals Facebook messenger, Slack, Telegram en Skype werken met een chatbot. Het is dus een stuk eenvoudiger geworden om een ​​veel breder publiek aan te spreken.

  1. Bedrijfsinformatie

De ingebouwde AI en machine learning maken deze virtuele assistent krachtiger. Het kan dus veel gespreksgegevens verzamelen en verwerken voor onderzoekers, zodat ze een dieper inzicht kunnen krijgen in de hoofden van kopers. Voor elk bedrijf is het van het grootste belang.

Met behulp van chatbots kunnen bedrijven hun producten en diensten verbeteren en innoveren.

  1. Enquêtes uitvoeren

Een chatbot kan een beter beeld krijgen van de klantervaring wanneer ze een product of dienst kopen. Het probleem is dat het enquêtesysteem via e-mails en websites niet erg succesvol is, omdat de meeste bezoekers apathisch zijn vanwege tijdgebrek en vele andere redenen.

Aan de andere kant betrekken chatbots klanten in een realtime gesprek, waardoor de enquête kort en klanten wordt.

Dit zijn dus 7 redenen waarom je vandaag nog een chatbot op je bedrijfswebsite zou moeten installeren. U wilt tenslotte niet veel klanten verliezen. Uw bedrijfsgroei hangt ervan af.