Waarom je een training nodig hebt om Power BI te kunnen gebruiken


De afgelopen jaren is Microsoft Power BI enorm in populariteit toegenomen en dat is ook hartstikke logisch! Als een van de meest veelzijdige programma’s/tools voor datavisualisatie zorgt Power BI dat al je bedrijfsresultaten een stuk overzichtelijker zijn. De mogelijkheden die Microsoft Power BI biedt zijn teveel om op te noemen. Dat kan wel een probleem zijn, omdat het daardoor moeilijk is om te starten met het programma, daarom is het handig om een cursus te volgen voordat je met het programma begint te werken. Met een cursus over Power BI wordt je klaargemaakt om jouw bedrijf meer overzichtelijk en meer data gedreven te maken. Met een Power Bi training kan je hier dan ook zeker bij helpen, omdat Leer Power BI deze trainingen en cursussen aanbieden.

Leer Power BI

Wil je graag meer leren over het systeem, dan zou ik je adviseren om zeker een training te boeken bij Leer Power BI, zij bieden trainingen aan op alle niveaus. Van een beginner die net wil starten met het programma, tot iemand die het al kent maar toch wat meer erover wil leren. Dat kan allemaal! Zo hebben ze 5 verschillende trainingen die je kan volgen om meer te leren over Microsoft Power BI. Daarnaast hebben ze ook meerdere specialisten die al jaren met verschillende systemen hebben leren werken. De trainingen die deze specialisten voeren worden dan ook ervaren als zeer leerzaam en professioneel ingericht. De methodiek in de les is ingericht met een korte introductie van het programma waarin de trainer je stap voor stap meeneemt bij diverse voorbeelden van cases. Hierbij neem je zelf actief deel mee door verschillende stappen tijdens de training uit te voeren. Hierdoor leer je het programma snel en raak je ermee vertrouwd. Ook is er veel ruimte voor vragen en onduidelijkheden!

Power BI training

In de eerste training ga je vooral aan de slag met Power BI en leer je de beginstappen van het programma. Deze training duurt vaak daarom maar één dag. Zo maak je wat kleinere stappen om je wegwijs te maken binnen het systeem. Je gaat bijvoorbeeld leren om bronnen te combineren, data te transformeren, data te visualiseren in dashboards en reports en je krijgt tips en tricks om snel aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast leer je ook hoe je databronnen in kunt laden. Deze eendaagse cursus is dan ook vooral geschikt voor mensen die data op een professionele manier willen leren visualiseren binnen een organisatie. Om de training goed uit te kunnen voeren moet je wel al basiskennis hebben van Excel. Na deze training kan je aan het werk gaan met de bovengenoemde werkzaamheden, óf je volgt de vervolgtrainingen. Zo zijn er nog vier trainingen die je daarna kan volgen, deze trainingen worden steeds een stukje complexer en ingewikkelder. Je gaat aan de hand van casussen problemen oplossen, of de grenzen ontdekken van dit veelzijdige programma. Boek dus snel een training, of bel met het bedrijf als je niet weet welke training het beste bij jou past. Ook als bedrijf is het erg interessant jouw medewerkers op te leiden!