Waarom linkbuilding inzetten voor betere vindbaarheid? Lees het hier!


WIl je online beter gevonden worden met jouw bedrijf? Dan zou linkbuilding nog wel eens een goede optie voor je kunnen zijn! Benieuwd wat linkbuilding is en of het jou ook kan helpen? Lees dan gauw even verder en wie weet zet jij het straks ook in!

Wat is linkbuilding?

Met linkbuilding ga je actief aan de slag met het genereren van backlinks van externe websites naar jouw website. Het is dus belangrijk dat er zoveel mogelijk links naar jouw website gaan. Dit is heel belangrijk voor een goede positie in Google. Google ziet deze linkjes namelijk als een soort van aanbeveling. Hoe hoger het aantal aanbevelingen hoe relevanter je volgens google bent. Hierdoor zal Google je ook sneller gaan vertonen in de zoekmachine!

Hoe kan je linkbuilding inzetten?

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt linkbuilden en linkjes verkrijgen. Ten eerste kun je je inschrijven bij directories. Dit zijn startpagina’s en andere overzichtspagina’s. Ook is het mogelijk om links te ruilen met andere website. Blogs met linkjes naar je website kun je ook laten plaatsen op andere websites. Daarnaast kun je social media inzetten voor linkbuilding. Als laatste kun je ook links kopen.

Wat is de beste manier van linkbuilden?

De beste manier van het verkrijgen van links is door het maken van goede content. Zonder dat je erom vraagt zullen mensen jouw content dan moeten delen.

Toch is dit best lastig en lang niet voor ieder bedrijf mogelijk. Daarom kan linkbuilding uitbesteden aan een online marketing bureau een goed idee zijn. Let dan wel op de manier waarop ze dit doen. Linkbuilding wordt namelijk afgestraft door Google, maar werkt wel nog steeds. Een bureau moet een natuurlijk linkprofiel opbouwen. Hierbij moet de kwaliteit van links verschillen, en moeten de links niet allemaal in 1 keer verkregen worden.

Waarom je zeker voor linkbuilding moet kiezen

We noemden het net al even, maar het aantal relevante links is enorm belangrijk voor jouw website. Ze vertegenwoordigen een bepaalde linkwaarde hebben invloed op de domein waarde en Pagerank van jouw website. Deze waarden zijn voor Google heel belangrijk bij het bepalen van de positie van jouw website.

 

Ook kiezen voor linkbuilding? Ga dan op zoek naar een goed online marketingbureau dat op de juiste manier dit uitvoert. Een tip? Dit online marketing bureau in Groningen: TriplePro. Zij zijn een echte expert op het gebied van linkbuilding.