Waarom naar je concurrenten kijken zo belangrijk is


Wanneer je bovenaan in Google wilt komen moet je website natuurlijk goede technische seo hebben. Daarnaast moeten de onpage werkzaamheden goed zijn in combinatie met linkbuilding. Maar wat nou als je nog niet boven je concurrenten staat? Wat kun je dan doen? Analyseer de concurrenten die boven je staan. Waarom staan ze boven je? Wat is het verschil tussen de concurrent en jouw website? Dat zijn vragen die je je moet afstellen.

Concurrentie analyse

Om te beginnen zul je een concurrentie analyse moeten maken. Een aantal dingen moeten hier in voor komen.

  • Waar scoren je concurrenten op: Doe onderzoek naar waar je concurrenten op scoren. Op welke zoekwoorden scoren zij en waarom scoor jij daar nog niet op? Ga ook op deze zoekwoorden scoren. Probeer op zoveel mogelijk zoekwoorden te scoren en streef naar zoveel mogelijk zoekwoorden binnen de top 10 of top 5.
  • backlinks profielen vergelijken: Hoeveel backlinks en verwijzende domeinen hebben je concurrenten? Zorg ervoor dat je exponentieel backlinks genereert. Dit langdurige proces zal uiteindelijk van veel waarde zijn.
  • DR vergelijken: Wat zijn de DR waardes van je concurrenten en die van jouw website? Is je DR lager dan die van je concurrenten dan kun je hier natuurlijk aan werken deze te verhogen.

 

Het is van groot belang dat je beter scoort dan je concurrenten want dan sta je boven ze. Dat is waarom het zo belangrijk is om een concurrentie analyse te maken.

Leren van je concurrenten

Je kunt natuurlijk ook leren van je concurrenten. Wat doen hun wat jij nog niet doet? Je kunt goed zien waarom bepaalde sites bovenaan staan in Google. Schrijven ze veel blogs en heb jij die nog niet? Dan is het verstandig om hier ook mee aan de slag te gaan. Zodra je meer waarde aan de bezoekers aanbiedt dan je concurrent zal je op dit vlak een voordeel hebben.

Kan ik dit zelf?

Als je geen ervaring hebt in de online marketing is het natuurlijk lastig om het beter te doen dan je concurrenten die wel een ervaren online marketeer in dienst hebben. Je kunt er daarom voor kiezen op een seo specialist in te huren. Een seo specialist weet precies wat die moet doen om te groeien met seo en hier een goed rendement uit te halen. Er zijn genoeg goede online marketing bureau’s. Maar niet elk bureau past bij jouw bedrijf of heeft de juiste kennis voor jouw bedrijf. DoubleSmart is een van de online marketing bureau’s die goed onderzoek doet voor ze aan de slag gaan zodat jij het beste rendement uit seo haalt.