Waarom videomarketing?


Tegenwoordig is marketing niet alleen maar tekst en stilstaande beelden maar ook bewegend beeld. De videomarketing wordt steeds belangrijker in de wereld van online marketing en is daarom een vereiste om jouw bedrijf goed te promoten. De consument krijgt wel honderden reclamespotjes of andere marketing per dag te zien. Het is daarom steeds moeilijker om echt op te vallen tussen de concurrenten. Door middel van videomarketing kan je een boodschap makkelijk over brengen en in deze blog lees je hoe je dat doet.

Wat is videomarketing?

Videomarketing is het overbrengen van een boodschap door middel van een video. Het doel is om de consument te informeren of te interesseren. Uit onderzoek blijkt dat 64% van de consumenten wordt overtuigd om een aankoop te doen na het zien van een video van het desbetreffende product. Ook bleek dat video’s tot wel 1200 keer vaker worden gedeeld op social media dan stilstaande beelden.

De voordelen van videomarketing

De consument wil tegenwoordig snel veel informatie tot zich nemen, ze hebben dus geen zin om een tekst van een paar honderd woorden te lezen over een product of dienst. In een filmpje kan je heel veel en makkelijk begrijpbare informatie verwerken dat ook nog vermakelijk is. In een video kan je emotie verwerken dat goed inspeelt op wat de consument graag wil zien. Als je op je website interessante video’s plaatst blijven klanten ook langer op de website. De video’s kunnen ook gebruikt worden voor advertenties op Facebook of Instagram, dat zorgt vaak voor goede resultaten.

Wat maakt een video krachtig?

Je wil natuurlijk dat de consument zo lang mogelijk bij de video houdt. Zo is het belangrijk dat een video niet te lang duurt. De optimale lengte van een video is 15 seconden, 90% van de kijkers kijkt de volledige video af. Als je video wel langer duurt dan 15 seconden zorg er dan voor dat de kijker graag meer wil weten over de informatie die je in je video laat zien.  

Videomarketing is tegenwoordig niet meer te missen als je een bedrijf goed op de markt wil zetten. Er zijn genoeg videoproductiebedrijven die je daarbij kunnen helpen.