Wat voor invloed heeft de domeinnaam op je online vindbaarheid?


Bij het starten van een website is het uitkiezen van een domeinnaam noodzakelijk. Veel mensen zeggen dat je domeinnaam invloed heeft op de online vindbaarheid van je website. Daarnaast zijn er ook een hoop mensen die zeggen dat je domeinnaam geen enkele invloed heeft op de vindbaarheid van je website. Omdat hier veel onduidelijkheid over ontstaan is, wordt er in dit artikel een duidelijk antwoord gegeven op deze vraag. Na het lezen van dit artikel zul jij op de hoogte zijn van de invloed van je domeinnaam op de online vindbaarheid van je website.

Het antwoord op de veelgestelde vraag

De domeinnaam heeft voornamelijk invloed op de vindbaarheid van de zoekwoorden die erin verwerkt zijn. Wel is het zo dat Google je website beoordeeld op inhoud en een aantal andere belangrijke punten. Aan de hand van deze punten komt je website hoger te staan bij bepaalde zoektermen en is je website online beter vindbaar. Toch is het wel zo dat op het moment dat er twee sites staan die SEO erg goed scoren waarvan er bij een van de twee websites de domeinnaam in de zoektermen terugkomen dat deze website dan hoger komt te staan ten opzichte van de website die niet overeenkomt met het zoekterm. Het zal ook erg vreemd zijn dat wanneer iemand op de naam van een site zoek, hij of zij op een andere site komt. Toch is dit zo, tenzij de inhoud van de website dus erg goed is.

Seo punten met een grote invloed

Zoals eerder benoemd beoordeeld Google de inhoud en nog een aantal andere punten waardoor de vindbaarheid van je website beter zal zijn. Veel mensen zijn benieuwd naar deze punten. Hierom worden er hier een aantal voorbeelden gegeven. Om te beginnen is de inhoud van de website erg belangrijk. Zorg ervoor dat je website veel vernieuwd wordt en dat de informatie op de website altijd actueel is. Verder is het van belang dat je toepassende afbeeldingen op de website gebruikt. Het liefst zelfgemaakte afbeeldingen. Dit is ook iets wat Google beloont, dit is terug te zien in de resultaten van de SEO score van je website. Tot slot is het verstandig om veel aandacht te besteden aan de titel. Er zijn nog een hoop andere mogelijkheden om je SEO score te verbeteren. Deze zijn gemakkelijk op het internet te vinden.

Een ander belangrijk punt voor je website is hosting

Naast deze punten is hosting van je website ook noodzakelijk. Hosting zorgt ervoor dat je website up-to-date is. Daarnaast beschermt een hostingpakket jouw website tegen aanvallen van derden en tot slot zorgt het ervoor dat je website online op een server staat. Er zijn veel verschillende hostingpakketten waar je uit kunt kiezen als je op zoek bent naar hosten website. Voor grote websites met veel bezoekers is het noodzakelijk om een eigen server te hebben. Daarnaast is het handig om voor een hostingpakket met een gedeelde server te kiezen als je eigenaar bent van een kleine website met weinig bezoekers. Deze hostingpakketten zijn vaak een stuk goedkoper waardoor je hoop geld kunt besparen.