Wat zijn de voordelen van Ruckus wifi netwerken?


Aan het eind van dit artikel zullen we voordelen van Ruckus wifi netwerken noemen. Maar voor de volledigheid eerst wat is wifi, wat is een voordeel daarvan en hoe pas je wifi toe in je bedrijf.

Wat is wifi

Wifi is draadloze datacommunicatie. Meer specifiek is het draadloos ethernet, want voor het protocol wordt de EEE 802.11b specificatie toegepast. Je kunt een datacommunicatieprotcol zien als een taal. Twee apparaten dienen dezelfde taal, EEE 802.11b in dit geval, te gebruiken om gegevens te kunnen uitwisselen. Als je wifi in je woning hebt, dan gebruiken je smartphone en laptop EEE 802.11b om via de wifi-aansluiting van de internetaanbieder het internet op te gaan.

Voordeel van wifi

Een voordeel van wifi is het draadloze karakter. Indien je aangesloten bent op het internet, dan kan je vanaf je mobiele apparaat gaan browsen, e-mailen en bestanden uitwisselen. Zolang je binnen het bereik van een wifi-toegangspunt blijft, dan kan je overal naar toe lopen en je verbinding blijft functioneren. Onder meer wifi wordt voor smarthome-toepassingen gebruikt.

Wifi in een bedrijf

De verschillen tussen een woning en een bedrijfsgebouw zijn vaak de grotere afstanden en/of het intensiever gebruik. Het karakter van het bedrijf speelt natuurlijk daarbij een rol. Komt een bedrijf qua grootte en soort gebruik overeen met een woning, dan volstaat vaak het toegangspunt van de internetaanbieder en misschien enkele apparaten die het wifibereik uitbreiden. Om aan de eisen van een bedrijf te voldoen, is er normaliter meer nodig dan dat. Vaak zijn meerdere toegangspunten en/of met meer capaciteit vereist. Als een lange afstand overbrugd moet worden, kan men een vaste ethernetverbinding aanleggen. Maar als dat moeilijk en/of erg duur is, kan men een draadloze point-to-point verbinding gebruiken. Met point-to-point zijn behoorlijk grote afstanden mogelijk.

 

Ruckus

We praten hier over een merk van internetapparatuur. Het aanbod is breed en dus kan je ermee een volledig netwerk bouwen. Onder meer worden point-to-point verbindingen ondersteund. Een belangrijk pluspunt is dat het merk een systeem heeft voor het beheer van een netwerk. Het merk biedt cloud wifi. Als een bedrijf diverse verspreide vestigingen heeft waar wifi-apparatuur staat, dan kan daarmee het geheel van sub-netwerken vanuit een punt worden beheerd. Het is een merk dat zich met zijn aanbod specifiek richt op bedrijven.