Zonder moeite een presentatie geven? Denk dan aan Barco Clickshare


Zonder moeite een presentatie geven? Denk dan aan Barco Clickshare

 

Als er tijdens een presentatie een technisch probleem optreedt, maar sowieso al als die rommelig verloopt, dan blijft dat bij de aanwezigen in het geheugen zitten en minder de inhoud van de presentatie. Dat is jammer, want je hebt je doel dan niet bereikt en je hebt niet vaak de kans om de doelgroep bij elkaar te krijgen. Je kunt natuurlijk een overhead projector gebruiken. De lamp kan kapot gaan, maar verder is de kans op een technisch probleem niet groot. Maar je mist dan mogelijkheden om je presentatie dynamischer en interactief te maken. Tegenwoordig zijn er gereedschappen beschikbaar, die dat laatste wel mogelijk maken en die een zeer kleine kans op technische problemen hebben. We gaan het in dit artikel hebben over Barco Clickshare. Je kunt Clickshare op vele manieren gebruiken, maar hier beperken we ons tot presentaties.

 

Barco Clickshare

 

Naast de betrouwbaarheid die we in de inleiding noemden, is een eenvoudige bediening belangrijk. Bij Clickshare is letterlijk een klik op een knop voldoende om de gewenste beelden op een digitaal beeldscherm te kunnen tonen. Een Clickshare installatie bestaat uit een applicatie die bijvoorbeeld op een PC draait, een of meer Clickshare buttons en een basiseenheid. Die basiseenheid sluit je aan op het internet, het digitale beeldscherm dat je voor je presentatie wilt gebruiken en desgewenst bijvoorbeeld ook een audiosysteem. Een Clickshare button wordt op het apparaat aangesloten, waarop de genoemde applicatiesoftware is geïnstalleerd. Met een klik op de Clickshare button worden de beelden van het scherm van het apparaat op het beeldscherm getoond, dat is aangesloten op de basiseenheid. Gebruik je bijvoorbeeld twee apparaten, waarop delen van de presentatie staan, dan sluit je het tweede apparaat ook aan op een Clickshare button en installeer je de software erop. Elke keer als je op een Clickshare button klikt, komen de beelden van het daarop aangesloten apparaat op het digitale beeldscherm, waarop je presentatie wordt getoond

 

Touchscreen

 

Je kunt een Clickshare basiseenheid ook aansluiten op een touchscreen. Dat touchscreen kan dan worden gebruikt om niet alleen de presentatiebeelden aan te vullen, maar ook om de presentatie te besturen. Dat betekent dat je daarvoor niet hoeft terug te gaan naar het apparaat waar de presentatie vandaan komt. Dus geen interrupties van je presentatie om een commando te geven op genoemd apparaat.